12 november 2014

De 5 grootste webdesign trends voor 2015

webdesign trends

Minimalisme, responsiveness en een nieuwe vorm van scrolling die een dieptegevoel biedt: dat zijn de voornaamste trends in webdesign land voor 2015. Wij zetten ze voor u netjes op een rijtje, zodat ook u uw bedrijfswebsite kan aanpassen aan onze ‘modern times’.

In een wereld waarin online marketing steeds belangrijker wordt, is een hedendaagse website voor uw bedrijf uiteraard onontbeerlijk. Meegaan met de tijd is dus de boodschap. Met volgende trends in webdesign maakt u van uw site weer hét speerpunt van uw marketingstrategie.

1. Less is more: minimalistische ontwerpen

De Duits-Amerikaanse architect Ludwig Mies Van der Rohe wist het al: less is more. Na de flitsende, schreeuwerige sites vol kleuren uit de jaren negentig en het eerste decennium van het nieuwe millennium, is er nu een heel nieuw tijdperk aangebroken in webdesign. Moderne sites zijn strakker dan ooit en ademen meer rust en eenvoud uit.

Een druk, onoverzichtelijk webdesign kan dodelijk zijn voor uw omzet. Bezoekers die niet binnen enkele seconden vinden wat ze zoeken, klikken immers onherroepelijk weer weg. Maar met een helder, strak webdesign, dat optimaal gebruikmaakt van typografie en witruimte, bindt u uw bezoekers aan u.

2. Responsive design

Responsive webdesign wil zeggen dat de webpagina zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van het toestel waarop ze bekeken wordt. Op die manier hoeft een bezoeker geen tijd te verliezen met in en weer uit te zoomen om content te kunnen lezen.

3. Card design

Een Pinterest- of Google Now-achtig webdesign – in kaders of ‘kaarten’ – groeit in populariteit. Dit soort webdesign is ideaal voor bedrijven die veel verschillende producten of diensten aanbieden. In één oogopslag krijgt de bezoeker immers nuttige informatie over de producten of diensten.

4. Parallax scrolling

Hierbij bewegen bij het scrollen sommige elementen (bijvoorbeeld afbeeldingen) sneller dan andere elementen op dezelfde pagina. Zo ontstaat een soort dieptegevoel op de site. Volgens webdesign goeroes draagt parallax scrolling bij aan de branding van een product of een bedrijf: wilt u zich als hip bedrijf op de markt positioneren, dan is deze vorm van webdesign een slimme keuze.

Minpunt van webdesign met parallax scrolling is wel dat de laadtijd van de pagina’s toeneemt. Dat is nadelig voor de vindbaarheid van uw website in zoekmachines.

5. Video-ondersteuning

Websites zonder video zijn nauwelijks meer denkbaar. Video is ideaal om uw bedrijf of diensten op een heldere, interactieve manier voor te stellen aan bezoekers. Bovendien worden video’s als authentiek ervaren en scoort uw website er in zoekmachines goed door.

Op zoek naar de beste webdesigner voor uw bedrijf?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor webdesign.

Geplaatst in:


Getagged met: