14 augustus 2014

Aantal winkels met webshop met de helft gestegen

Webshop

Het aantal fysieke winkels in België dat een webshop heeft, is op twee jaar tijd met de helft gestegen. De trend is ook te zien bij kleine winkels die op deze manier concurrentieel blijven.

Webwinkel als aanvulling

Twee jaar geleden telde 16% van de winkels een webshop. Vandaag is dat 22%. Bovendien geeft 11% van de handelaren aan dat ze nog dit jaar, of begin volgend jaar een webshop op poten willen zetten, zodat hun klanten ook online kunnen kopen. Dit blijkt uit een onderzoek door het NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) dat een bevraging deed bij 521 handelszaken.

Klanten willen ook online kopen

De populariteit van de e-commerce heeft een sterke vlucht genomen en zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden. 56% van de ondervraagde winkels gaf aan dat hun klanten steeds meer vragen om ook online te kunnen kopen. Ook kleine winkels lanceren zich meer en meer online. Het is belangrijk dat ook zij zich aanpassen aan de evolutie.

Een kwart van de winkels die over een webshop beschikken heeft zijn omzet en klantenbestand bovendien zien stijgen sinds ze ook online actief zijn.

Wie een webshop wil opzetten doet er goed aan zich te laten bijstaan door een webdesigner voor een optimaal resultaat.

Geplaatst in:


Getagged met: