20 februari 2014

Hoe kies ik de juiste designer voor mijn website?

Website bouwen

Een webdesigner wordt vaak gekozen door mond-tot-mondreclame, toch is het beter om langzaamaan een keuze te maken en je gegrond te informeren over wie/wat je eigenlijk wenst te bereiken. Er zijn verschillende soorten van webdevelopers. Enerzijds zijn er de programmeurs, anderszijds heb je dan weer de designers.

Een programmeur heeft meestal nog verscheidene diensten die hij aanbied naast websites bouwen, zoals het coderen van formulieren of het maken van geavanceerde databases. Zoek je iemand voor een ingewikkelde website zoals een webshop of een site met een database dan vraag je best een programmeur jouw website te bouwen. De designers zijn dan weer helden op het vlak van design, usability en layout.

We kunnen drie grote verschillen bij designers onderscheiden.

  • Technische designers (Meer code-gericht)
  • designers die gespecialiseerd zijn in een bepaalde niche (Flash websites, crm websites, … )
  • artistiek/creatieve designers. (Visuele meesterwerken)

Handig is dat wanneer je samen zit met de webdesigner, je een systeem uitwerkt waarbij je na het ontwikkelen van je website zelf nieuwe content kan aanpassen.
Dit aanpassen kan dan zonder steeds beroep te doen op het webdesign bureau, zo maak je jezelf onafhankelijk en kan de content op ieder ogenblik up to date onderhoud worden.

Meestal wordt dit gedaan via een zogenaamd “Content Management Systeem” (CMS). Dit is een speciale software die ontworpen is om een website in op te maken, te onderhouden en uit te breiden.

Ben je op zoek naar een designer of een programmeur? Stuur dan snel een gratis aanvraag uit via ons aanvraagformulier.

Een website laten bouwen of verbouwen? Op zoek naar een webdesigner?

Vraag via bovenstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes voor webdesign.

Geplaatst in:


Getagged met: