Logo Bobex
TAAL? NL / FR

Wanneer u een website gaan ontwikkelen doet u er goed aan om de mobiele markt in het achterhoofd te houden. U kunt kiezen om een aparte mobiele website te ontwerpen of gewoon de hoofdwebsite mobielvriendelijk te maken.

Meer mobiele surfers

Websites worden ontworpen voor een computerscherm en dat kan het soms lastig maken om de website ook op een smartphone of tablet te bekijken. Vaak moet u sterk inzoomen om de tekst te kunnen lezen en moet u zowel verticaal als horizontaal scrollen om de hele pagina te kunnen zien. Sites die met flash gemaakt werden zijn mobiel zelfs onbruikbaar en dit terwijl steeds meer en meer mensen mobiel surfen en winkelen via hun smartphone. Zonder aangepaste website kunt u dus veel klanten mislopen.

Webdesign mobiel toegankelijk maken

De beste oplossing om ook mobiele gebruikers te bereiken is om een aparte mobiele website te ontwikkelen. Zo’n aparte site is bovendien gunstig voor de zoekmachineoptimalisatie. Google hanteert namelijk een aparte index voor mobiele content, maar ook de rankschikking van de gewone site kan erop vooruit gaan.

Als u geen budget heeft voor een mobiele website, kunt u ook met enkele technieken uw hoofdwebsite bruikbaar maken voor smartphones en tablets door bijvoorbeeld alternatieve Cascading Style Sheets (CSS) toe te voegen met het label media=”handheld”. Zo krijgt de mobiele CSS op een mobiel apparaat voorrang op de gewone CSS en wordt de site toegankelijker.

Er zijn uiteraard nog andere aanpassingsmogelijkheden. Om te weten wat de beste manier is om uw bedrijfswebsite mobiel bruikbaar te maken, raadpleegt u best een webdesigner.

Uw webshop omzet verhogen in 2 stappen   Het afgelopen jaar heeft de e-commerce in België goede resultaten neergezet. De verwachtingen voor 2014 zijn dan ook erg optimistisch. Toch worden nog niet alle mogelijkheden ten volle aangewend om de online verkoopsector een extra boost te geven. In de laatste jaren is de e-commerce er in…

Verder lezen

Ze zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven, onze smartphones. We gebruiken ze om te gamen, te sms’en te bellen en hoe langer hoe meer om snel snel on-the-go zaken op te zoeken. In een aangename straat staat een mooi huis te koop. Je gaat niet meteen de vastgoedmakelaar contacteren omdat je…

Verder lezen

Het is officieel. Vanaf 21 april 2015 zal Google mobiel geoptimaliseerde websites op een smartphone of tablet hoger ranken in de zoekresultaten. Is uw website nog niet responsive? Dan wordt dat nu hoog tijd!

Verder lezen