Logo Bobex
TAAL? NL / FR

Wanneer u een website gaan ontwikkelen doet u er goed aan om de mobiele markt in het achterhoofd te houden. U kunt kiezen om een aparte mobiele website te ontwerpen of gewoon de hoofdwebsite mobielvriendelijk te maken.

Meer mobiele surfers

Websites worden ontworpen voor een computerscherm en dat kan het soms lastig maken om de website ook op een smartphone of tablet te bekijken. Vaak moet u sterk inzoomen om de tekst te kunnen lezen en moet u zowel verticaal als horizontaal scrollen om de hele pagina te kunnen zien. Sites die met flash gemaakt werden zijn mobiel zelfs onbruikbaar en dit terwijl steeds meer en meer mensen mobiel surfen en winkelen via hun smartphone. Zonder aangepaste website kunt u dus veel klanten mislopen.

Webdesign mobiel toegankelijk maken

De beste oplossing om ook mobiele gebruikers te bereiken is om een aparte mobiele website te ontwikkelen. Zo’n aparte site is bovendien gunstig voor de zoekmachineoptimalisatie. Google hanteert namelijk een aparte index voor mobiele content, maar ook de rankschikking van de gewone site kan erop vooruit gaan.

Als u geen budget heeft voor een mobiele website, kunt u ook met enkele technieken uw hoofdwebsite bruikbaar maken voor smartphones en tablets door bijvoorbeeld alternatieve Cascading Style Sheets (CSS) toe te voegen met het label media=”handheld”. Zo krijgt de mobiele CSS op een mobiel apparaat voorrang op de gewone CSS en wordt de site toegankelijker.

Er zijn uiteraard nog andere aanpassingsmogelijkheden. Om te weten wat de beste manier is om uw bedrijfswebsite mobiel bruikbaar te maken, raadpleegt u best een webdesigner.