Logo Bobex
TAAL? NL / FR
Voordelen responsive website

Voordelen van een responsive website

 
Voordelen responsive website
Responsive webdesign zorgt ervoor dat een website zowel op desktop als op een smartphone of tablet bezocht kan worden. De website past zich automatisch aan aan de grootte van het scherm, waardoor er geen aparte mobiele website meer nodig is.

Mobiel gebruik blijft stijgen

Het gebruik van mobiele toestellen stijgt dagelijks en zal de komende vijf jaar vertienvoudigen. Momenteel verloopt 16% van het internetverkeer via smartphones of tablets. Voor webshops is dat 20-25%, maar velen schakelen over op een desktop om hun aankoop te doen. Via Google Analytics kunt u perfect zien hoeveel bezoekers op uw website komen met een mobiel toestel. U kunt zelfs zien of ze een smartphone of een tablet gebruiken.

Voordelen responsive website

  • Het grootste voordeel van responsive websdesign is uiteraard de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid voor mobiele gebruikers. Zo zullen bezoekers langer op uw website blijven en wat meer bezoekers naar uw website zal leiden.
  • Verder is een website met responsive webdesign eenvoudiger te beheren dan een website met een aparte mobiele site. U hoeft een update slechts één maal uit te voeren.
  • Ook op vlak van SEO is responsive webdesign belangrijk. Een aparte mobiele website kan door een zoekmachine namelijk als duplicate content beschouwd worden, waardoor uw website lager in de rankings terecht zal komen.

Wilt u ook genieten van de voordelen van een responsive website?

Vraag dan via bovenstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes voor webdesign