Gebruiksvriendelijke website, tevreden klanten


Wanneer u een website gaat ontwerpen is de gebruiksvriendelijkheid één van de belangrijkste aspecten waar u rekening moet mee houden. Gebruikers willen namelijk snel en gemakkelijk de informatie vinden die ze zoeken. Een gebruiksvriendelijk webdesign is dus van essentieel belang en begint bij een goede navigatie.

Maak een gebruiksvriendelijke site in 3 stappen

Gebruiksvriendelijk webdesign houdt in dat gebruikers de werking van een website gemakkelijk onder de knie krijgen om hun doel te bereiken en tevreden zijn met het verloop ervan. Het gebruik van het webdesign moet gemakkelijk te onthouden zijn, aangenaam en behulpzaam wanneer het fout loopt. Wie de gebruiksvriendelijkheid van zijn webdesign wil verbeteren, begint best bij de navigatie.
gebruiksvriendelijke website

Tips voor een gebruiksvriendelijke website

  • De navigatie op een website geeft bezoekers een ankerpunt. Het is daarom belangrijk dat de navigatie steeds dezelfde is en op de volledige site telkens op dezelfde plaats terug te vinden is.
  • Achter het logo zit doorgaans een link waarmee je in één klik terug naar de startpagina gaat. Dit geeft bezoekers het vertrouwen om de website te gaan verkennen.
  • Gebruik tekst in plaats van beelden. Woorden zijn sneller te beoordelen en worden minder vaak verkeerd geïnterpreteerd. Maak de links telkens kort en duidelijk, zodat gebruikers snel de gewenste informatie vinden.
  • Een bezoeker weet graag waar op de site hij zich bevindt. Dit kan aangegeven worden door de kleur van de links te veranderen waar hij al geweest is of door breadcrums. Die geven de route naar de huidige pagina aan. Door elke tussenstap klikbaar te maken, kan de gebruiker gemakkelijk weer achteruit gaan en naar hartenlust navigeren.
  • Ten slotte is een siteoverzicht erg belangrijk. Dit is een overzicht van alle pagina’s op de site, zodat de gebruiker in één oogopslag een beeld krijgt van de website en snel de gewenste pagina kan vinden.

Om een website te ontwikkelen is het dus erg belangrijk om deze tips in het achterhoofd te houden. Alleen met een goede navigatie kan men tot een gebruiksvriendelijk webdesign komen. De bezoekers van uw website zullen dit appreciëren en gemakkelijker terugkomen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Wat wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.