De 5 grootste webdesign trends voor 2020

Minimalisme, responsiveness en een nieuwe vorm van scrolling die een dieptegevoel biedt: dat zijn de voornaamste trends in webdesign land voor 2020. Wij zetten ze voor u netjes op een rijtje, zodat ook u uw bedrijfswebsite kan aanpassen aan onze ‘modern times’.
In een wereld waarin online marketing steeds belangrijker wordt, is een hedendaagse website voor uw bedrijf uiteraard onontbeerlijk. Meegaan met de tijd is dus de boodschap. Met volgende trends in webdesign maakt u van uw site weer hét speerpunt van uw marketingstrategie.

1. Less is more: minimalistische ontwerpen

webdesign trends 2019

De Duits-Amerikaanse architect Ludwig Mies Van der Rohe wist het al: less is more. Na de flitsende, schreeuwerige sites vol kleuren uit de jaren negentig en het eerste decennium van het nieuwe millennium, is er nu een heel nieuw tijdperk aangebroken in webdesign. Moderne sites zijn strakker dan ooit en ademen meer rust en eenvoud uit.

Een druk, onoverzichtelijk webdesign kan dodelijk zijn voor uw omzet. Bezoekers die niet binnen enkele seconden vinden wat ze zoeken, klikken immers onherroepelijk weer weg. Maar met een helder, strak webdesign, dat optimaal gebruikmaakt van typografie en witruimte, bindt u uw bezoekers aan u.


2. Parallax scrolling

Hierbij bewegen bij het scrollen sommige elementen (bijvoorbeeld afbeeldingen) sneller dan andere elementen op dezelfde pagina. Zo ontstaat een soort dieptegevoel op de site. Volgens webdesign goeroes draagt parallax scrolling bij aan de branding van een product of een bedrijf: wilt u zich als hip bedrijf op de markt positioneren, dan is deze vorm van webdesign een slimme keuze.

Minpunt van webdesign met parallax scrolling is wel dat de laadtijd van de pagina’s toeneemt. Dat is nadelig voor de vindbaarheid van uw website in zoekmachines.


3. Responsive design

webdesign 2019

Responsive webdesign wil zeggen dat de webpagina zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van het toestel waarop ze bekeken wordt. Op die manier hoeft een bezoeker geen tijd te verliezen met in en weer uit te zoomen om content te kunnen lezen.


4. Video-ondersteuning

Websites zonder video zijn nauwelijks meer denkbaar. Video is ideaal om uw bedrijf of diensten op een heldere, interactieve manier voor te stellen aan bezoekers. Bovendien worden video’s als authentiek ervaren en scoort uw website er in zoekmachines goed door.


5. Card design

webdesign trends 2019

Een Pinterest- of Google Now-achtig webdesign – in kaders of ‘kaarten’ – groeit in populariteit. Dit soort webdesign is ideaal voor bedrijven die veel verschillende producten of diensten aanbieden. In één oogopslag krijgt de bezoeker immers nuttige informatie over de producten of diensten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Wat wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.