Website optimaliseren? Leid meer verkeer naar uw bedrijfswebsite

Een website ontwikkelen is één ding, maar bezoekers aantrekken is nog iets anders. Wanneer het webdesign af is, wil u uiteraard dat uw website gevonden wordt door uw doelgroep. Uw website optimaliseren is dus de volgende stap en kan aan de hand van de volgende tips.

Tip 1: Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Een website ontwikkelen is meer dan menu’s en banners ontwerpen. De content is de sleutel om gevonden te worden door zoekmachines door de juiste zoekwoorden in uw teksten te verwerken. Neem nu dat u een website heeft voor een bloemenwinkel in Antwerpen die gespecialiseerd is in huwelijksfeesten. In dat geval is het belangrijk dat deze woorden regelmatig op uw website voorkomen. Alleen ‘bloemenwinkel’ leidt tot enorm veel resultaten, maar met ‘Antwerpen’ en ‘huwelijksfeest’ erbij, komt u gemakkelijker op de eerste pagina’s te staan wanneer mensen op zoek zijn naar een winkel zoals deze.

Er komt uiteraard meer kijken bij zoekmachineoptimalisatie van uw webdesign, maar het geeft u alvast een idee.

Vraag een audit van uw website aan

website optimaliseren

Tip 2: Sociale media

De sociale media zijn niet meer weg te denken en als bedrijf is het belangrijk om hier op in te spelen door het in uw webdesign te integreren. Sociale media zijn namelijk een krachtig hulpmiddel geworden om bezoekers naar uw website te leiden.

Op Facebook of Twitter is het erg eenvoudig om een bedrijfspagina op te stellen. U kunt op die manier een community opbouwen en interactie hebben met uw doelgroep. Telkens wanneer u iets post, krijgen uw volgers dit meteen te zien en kunnen ze doorklikken naar uw website. LinkedIn is dan weer erg handig om te netwerken en professionele contacten te leggen.

Tip 3: Online adverteren

Bij zoekmachines zoals Google kunt u betalen om advertenties te plaatsen. Die komen dan bovenaan in het advertentiegedeelte terecht. Hou er wel rekening mee dat u betaalt telkens wanneer er iemand op klikt. Hierdoor kan de prijs snel oplopen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Wat wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.